NHSB 2656468
23-05-2007  - 11-11-2017
DNA geregistreerd 
Schofthoogte: 58cm
Gewicht: 23Kg

 logo_dna spacer_20 tamaya2
Tamaya is onze nieuwe aanwinst. Tamaya is indiaans voor "in het midden". Ze is in principe opgenomen in onze kennel vanwege haar geweldige afstamming. We willen haar dan ook in de toekomst gaan inzetten als fokteefje (als ze uiteraard geschikt is hiervoor. D.w.z. dat ze zelf alle benodigde driften dient te bezitten, goede heupen heeft enz.).
Momenteel laat Tamaya zich zien als een hond met een enorme rust over zich. Ze is idolaat van apporteren en heeft nu al een geweldige volle & rustige beet. Dit belooft erg veel voor de toekomst.
Ze is nu (3-2-2008) 8 maanden oud en het is iets aparts. Een enorme intelligentie gekoppeld aan een extreme werkdrift maken haar tot een belofte voor de toekomst. Als ze zich zo blijft ontwikkelen gaat ze haar vader -Kamatz- en opa -Quatro-(!!) achterna.

Met Tamaya willen we in 2010 een nestje fokken. Momenteel (2-11-2009) weten we nog niet welke dekreu we zullen gebruiken. Ook is nog niet bekend wanneer het nest gaat komen (voorjaar of najaar).
De dekreu voor Tamaya is bekend: Arrack's Home Donder. Deze reu is gekozen vanwege zijn afstamming, karakter en werkkwaliteiten. We verwachten medio oktober 2010 pups van deze combinatie. 
Het nestje van Tamaya was erg mooi, de pups waren lekker vrij en lieten zich erg goed zien. Nu gaan we ons eerst richten op het halen van het PH-1 certificaat. Daarna zullen we weer een nestje fokken met Tamaya 
Momenteel (januari 2011) is de planning om in het najaar met Tamaya naar de keuring te gaan. We hebben op de club andere honden die eerst naar de keuring gaan. Daarna is o.a. Tamaya aan de beurt.
De keuringsdatum is bekend: 2-10-2011 bij PHV "de Steller" in Horst
We hebben de draad weer opgepakt (6-2-2012) en zijn weer volop aan het trainen met Tamaya. Een paar maanden rustiger aan en niet zo scherp trainen hebben haar zo gek als een deur gemaakt :-). De planning is nu juli ph-II en dan in oktober object bewaking.  


Kernwoorden voor Tamaya:
- Sociaal
- Mooi compact teefje
- Enorme werkdrift op alle oefeningen
- Rustige & volle beet
- Goede zoeker & revierder
- Onverschrokken
- Snelle hond die met veel plezier werkt
- HD-A | SDCA1&2 free