logo

Missie

Kennel Arrack's Home is begonnen als een kleine kennel die mechelse herders fokte puur voor de hobby. 

Per september 2012 hebben we onze hobby geprofessionaliseerd. Een van de redenen is dat we nog meer aandacht aan de pups willen geven dan dat vanuit hobbymatig oogpunt mogelijk is. Dit zal ook in houden dat we meer nestjes er jaar zullen fokken dan voorheen maar we zullen de qualiteit altijd laten voorgaan op de quantiteit. 
We zijn uiteraard in het bezit van de vakbekwaamheidsdiploma's KK1 (kynologische Kennis) en BHvD (Besluit Houders van Dieren, kat & hond).

Doel:
Ons doel is een gezonde mechelaar te fokken die breed inzetbaar is (politiehond, reddingshond, speurhond, behendigheid, gedrag & gehoorzaamheid, maar zeer zeker ook als actieve huishond). Uiteraard is niet elke hond voor elke discipline geschikt is. Wat we in elk geval proberen is dat we honden fokken die 'goed in de kop' zijn. Dat wil zeggen dat we bv geen (over)scherpe honden proberen te fokken die alleen geschikt zijn voor de bijtsport. De mechelse herder is in onze optiek als eerste een werkhond dus een gezonde dosis werkdrift is belangrijk. Het exterieur is voor ons minder van belang (uiteraard dienen onze honden wel te voldoen aan de rasstandaard.). Dit neemt niet weg dat verschillende door ons gefokte honden uitmuntend scoren op de shows. Wij prefereren een mechelaar van gemiddelde grootte (reu: 60-64cm / teef: 56-62cm); geen grote oren, mooi masker en qua kleur donker of rood.

Wij zelf trainen met onze honden KNPV en laten hiermee zien dat onze fokprodukten op hoog niveau kunnen meedraaien.
Dit neemt niet weg dat niet elke hond overal geschikt voor is. Een ander belangrijk item is de geleider. Er zijn helaas veel mensen die de 'gave' hebben een hond  te verprutsen - het ligt dan uiteraard altijd aan de hond-. Het blijft altijd een combinatie van hond en geleider. Om resultaat te boeken moeten beide de juiste kwaliteiten te hebben.

Echtheid qua afstamming:
Een item waar wij ons nogal aan kunnen ergeren is het niet kloppen van de afstamming op papier met de werkelijkeid. Helaas is het hebben van een stamboomhond geen garantie dat de afstamming die op papier staat ook klopt. Sinds het mogelijk is om DNA van honden te registreren laten wij dit doen. De DNA registratie wordt uitgevoerd door de Raad van Beheer. Van elke hond wordt er een DNA profiel gemaakt volgens ISAG2006. Dit is de interationale standaard voor het vastleggen van DNA profielen bij honden.
Was het voorheen alleen mogelijk om dit te laten doen voor dekreuen, momenteel is dit ook mogelijk om van teven een DNA profiel op te stellen. Voor zover mogeljk hebben /laten wij van elke hond waarmee gefokt wordt de DNA registreren.  Hierdoor kunnen wij altijd aantonen dat de honden die wij fokken een correcte afstamming hebben (de papieren stamboom klopt met de werkelijkheid). Op het moment dat de Raad van Beheer tijdens de nestcontrole ook een DNA monster kan nemen van elke pup zullen wij dit doen. Het zou mooi zijn als elke fokker dit zou doen (het geeft volgens ons eerder te denken als je het bewust niet doet). Dan zouden de afstammingen  over enkele generaties veel betrouwbaarder zijn.

Gezondheid:
Een goede hond is ook een gezonde hond. Wij zullen er alles aan doen om een zo gezond mogelijke hond te fokken, om deze reden lopen wij voorop in het laten testen van al onze honden. UIteaard worden onze honden gescreend op de heupen, ellebogen en de rug maar we gaan nog verder. We laten onze honden ook testen op relevante genetische defecten die middels gen testen aan het licht gebracht kunnen worden (we laten onze honden testen door Embark). Zo worden onze honden getest op DM (Degeneratieve myelopathie of te wel aantasting ruggenmerg);  op alle bekende SDCA varianten (Spongy Degeneration with Cerebellar Ataxia) en nog andere genetische afwijking. Dit betekent overigens niet dat wij een hond per direct uitsluiten van de fokkerij als een hond een 'vlekje' heeft (met een vlekje bedoelen we een kleine onvolkomenheid geen serieuze aandoeningen). Wij kijken altijd naar een geschikte combinatie om dingen te verbeteren. 
Fokkers (en/of anderen) die claimen dat hun honden 100% medisch in orde zijn omdat ze bv door embark getest zijn en/of dat ze geröntgend zijn laten met dit soort uitspraken zien dat ze weinig gehinderd worden door kennis van zaken maar wel goed zijn in het uitkramen van halve waarheden. Heel veel ziektes zijn (helaas) nog niet te testen. Als een hond vrij is van de door Embark geteste genafwijkingen (wat de meeste van onze honden zijn) wil dus alleen maar zeggen dat de bekende en nu testbare genafwijkingen niet bij de betreffende hond voorkomen maar dat zegt dus helemaal niets over alles wat we nog niet kunnen testen. Ook een geröntgende hond wil nog steeds niet zeggen dat de hond voor de rest medisch 100% goed is (klinkt allemaal spectaculair maar helaas er is meer).
Neemt niet weg dat het heel goed is om je honden te laten testen maar je moet wel weten wat je test, wat de uitslag betekent maar ook moet je je realiseren dat je nooit volledig bent. 

Kortom, wij testen wat we kunnen om een zo gezond mogelijke hond te fokken maar we moeten ons realiseren dat dit desondanks lang geen 100% zekerheid geeft. Veel weten we nog niet (is momenteel niet testbaar) en het blijft natuur waar we mee 'werken'.

 

garantie icon

Garantie

Op al onze pups geven we garantie.

Meer info

 MG 8588

Oudere honden te koop

Als u geen pup wilt maar een oudere hond.

Meer info

people outline icon

Gastgezinnen

Van tijd tot tijd zijn we opzoek naar gastgezinnen.

Meer info

2020 04 09 15

Kennel Arrack's Home

Kennel Arrack's Home is de kennel van familie Peeters. We zijn sinds 1989 actief in de hondensport (KNPV) en fokken al sinds 1999. We zijn geregistreerd bij de Raad van Beheer op kynologischgebied in Nederland en we fokken uitsluitend met officiële FCI stambomen. Bij onze kennel staat werkdrift, gezondheid en socialisatie in een hoog vaandel. Veel van onze honden liggen in de sport maar ook vele worden als actieve huishond gehouden.

Adres

  Gruttoweg 9, 5725 RT Heusden

  06-5464 1540

  info@arrackshome.nl